Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Θάνατοι σε γηροκομείο στα Χανιά: Συνελήφθη ένας νοσηλευτής

Σοκάρουν οι καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους

Στη σύλληψη ενός νοσηλευτή του γηροκομείου, που ερευνάται για πάνω από 70 θανάτους, με την αυτόφωρη διαδικασία, προχώρησαν αστυνομικοί αργά το βράδυ της Κυριακής (25/04).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ένας νοσηλευτής και μια γυναίκα φίλη της ιδιοκτήτριας, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. Και αυτό γιατί έχει γίνει καταγγελία από μία γυναίκα για τις συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου. Συγκεκριμένα, οι τρεις άνθρωποι της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, διατύπωσαν ευθέως κατηγορίες στο πρόσωπο της μηνύτριας, κατονομάζοντάς την με σχόλιά τους κάτω από δημοσίευμα, που αφορούσε στην επίμαχη υπόθεση, ως σκευωρό που εξαγοράζει μάρτυρες κατηγορίας.

«Οι άνθρωποι είναι αβοήθητοι»

Στο OPEN μίλησε σήμερα, ανώνυμα, πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου. «Είναι περίεργο να λέμε ότι είναι σοκαρισμένα τα Χανιά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο φως η υπόθεση, είχαν γίνει και παλιότερα καταγγελίες. Δεν είχαμε πρόσβαση εμείς οι βοηθοί νοσηλευτών στους συγγενείς, να προειδοποιήσαμε. Επικρατούσε το απόρρητο, η σιωπή. Ούτε μεταξύ μας δεν μας αφήναν να μιλάμε, συνεννοούμασταν με τα μάτια. Τους καθίζανε στα αμαξίδια, κλεισμένους στα δωμάτια, ούτε στο σαλόνι δεν τους άφηναν. Οι άνθρωποι ειναι αβοήθητοι, κατάκοιτοι, επικρατεί τρόμος, φοβόντουσαν να ζητήσουν χαρτί υγείας. Θέλανε να με διώξουνε από καιρό» ανέφερε.

Όπως είπε κανείς δεν την εμπόδιζε να μιλήσει νωρίτερα. «Εδώ όλοι ξέρουν και κανένας δεν μιλάει. Όλοι φοβούνται γιατί όλοι έχουν γνωστούς. Είναι γελοίο, άνθρωποι να κλαίνε στα χέρια σου και να σου λένε, “μίλα, άνοιξε το στόμα σου”. Δεν τους έδιναν το τηλέφωνο ούτε να μιλήσουν στους συγγενείς. Ερχόντουσαν και δεν τους άφηναν να τους πλησιάσουν. Μίλησα γιατί οι άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι, κάτι πρέπει να κάνει η κοινωνία. Όσο ήμουν εκεί πέθαναν 25 άτομα, μπορεί και παραπάνω».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου