Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ύποπτος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες πασίγνωστος πρωταγωνιστής

Ο αρμόδιος εισαγγελέας τον καλεί σε εξηγήσεις

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλείται να δώσει ενώπιον της δικαιοσύνης πασίγνωστος πρωταγωνιστής ο οποίος καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού και δυο απόπειρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη τον καλεί, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση των αδικημάτων του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Ο γνωστός κωμικός αναμένεται να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ο ηθοποιός να επιλέξει να μην περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα αλλά να εκπροσωπηθεί, σε αυτή τη φάση, από τον δικηγόρο του καθώς η παρουσία του δεν είναι υποχρεωτική.

Αμέσως μετά τις εξηγήσεις του ηθοποιού ο εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι. Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία η οποία και θα καθορίσει αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα φύγει ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 59χρονο πρωταγωνιστή άρχισε μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, για το ελληνικό #metoo.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης, φέρεται να είναι αντιμέτωπος με τις καταγγελίες τριών γυναικών, η μια εκ των οποίων μιλά για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις καταγγέλλουσες, οι οποίες έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία, έχουν ήδη εξεταστεί από τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση δίνοντας με τις καταθέσεις τους λεπτομέρειες για την δική τους εκδοχή των γεγονότων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου