Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Η επική δικαιολογία που χρησιμοποίησε οδηγός για να περάσει τα διόδια: Το ιδιόχειρο σημείωμα για να συνευρεθεί με την κοπέλα του

Με δικαιολογίες για γέλια προσπαθούν να μεταβούν στο χωριό οι εκδρομείς

Οι έλεγχοι της Τροχαίας με στόχο να αποτραπεί η έξοδος των επίδοξων εκδρομέων ενόψει Πάσχα είναι εντατικοί. Οι δικαιολογίες μάλιστα που χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς είναι από ευφάνταστες μέχρι…. απίστευτες.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στα διόδια της Ελευσίνας και των Μαλγάρων καταγράφοντας την κίνηση των οχημάτων.

«Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς» είπε στο Mega ο αστυνομικός υποδιευθυντής – διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας.

«Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, στο προηγούμενο lockdown όμως ένας πολίτης είχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ήθελε να μετακινηθεί για να συνευρεθεί με την κοπελιά του. Αυτό έγραφε στο χαρτί. Ότι είχε ανάγκη να βρεθεί με τη φίλη του», δήλωσε.

«Ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί», εξήγησε ο Γιώργος Μπούσκας.

«Αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ μπαγκάζ να δούμε»

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ μπαγκάζ να δούμε. Χθες σταμάτησα ένα ζευγάρι, είχαν χαρτί για να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξωσωματική γονιμοποίηση. Τους επέτρεψα να περάσουν», τόνισε.

Σημειώνεται ότι από το Μεγάλο Σάββατο σταματάει το μπλόκο στην περιοχή της Ελευσίνας, και οι έλεγχοι θα ξεκινούν από τα επόμενα διόδια κοντά στο Λουτράκι.

Εχθές, από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, πέρασαν περίπου 9.200 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας και 125 πήραν το δρόμο της επιστροφής, ενώ 14.000 οχήματα πέρασαν από την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, όπου μόλις 25 αυτοκίνητα αναγκάστηκαν σε αναστροφή.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου