Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

Ριχάρδος: Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος

«Είμαι η έσχατη λύση του κόσμου, αλλά είμαι μια λύση»

Οενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς απαλλάχθηκε από τις όλες τις κατηγορίες για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού. Μιλώντας στο MEGA είπε ότι «έγινε παρεξήγηση», τονίζοντας ότι ποτέ δεν έστειλε εμπορεύματά του εκτός τελωνείου.

«Δεν έγινε δικαστήριο. Το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει δικαστήριο.

Αποφάσισε ότι πρέπει να απαλλαχθώ από όλες τις κατηγορίες, οι οποίες δεν ευσταθούσαν» εξήγησε στο MEGA.

«Έγινε παρεξήγηση. Οι αρχές δεν είχαν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, αν οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό. Συμβουλεύτηκαν έναν εκτελωνιστή που δεν γνώριζε καλά την περίπτωση. Υπάρχει συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας και δεν χρειάζεται δασμούς για την εξαγωγή χρυσού στη γειτονική χώρα. Αυτό είναι που με απήλλαξε από τις κατηγορίες. Μέχρι να έρθουν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, και ο κόσμος παραπλανήθηκε τότε» πρόσθεσε.

Ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος διατηρεί 130 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, υποστήριξε ότι ποτέ δεν έστειλε εμπορεύματά του εκτός τελωνείου. «Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος» ανέφερε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι είχε στείλε χρυσό στην Τουρκία μέσω ΚΤΕΛ είπε ότι η υπόθεση αφορούσε άλλη επιχείρηση του κλάδου και ότι «απλώς πίστευαν ότι είναι δικός μου χρυσός». Ο ίδιος, παρότι όπως είπε παρακολουθούνταν καιρό από τις αρχές και ταλαιπωρήθηκε, δεν θα προσφύγει νομικά εναντίον κανενός.

«Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου αν και υπέστην μεγάλη βλάβη και ζημιά. Είμαι άνθρωπος που κερδίζω με καλοσύνη. Συγχωρώ οτιδήποτε συνέβη τότε. Η χαρά μου η μεγάλη είναι ότι απαλλάχθηκα και απέδειξα στον κόσμο την αθωότητά μου».

«Αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο»

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην σημασία του επαγγέλματός του, κάνοντας λόγο ότι είναι παρεξηγημένο στην Ελλάδα.

«Δεν είναι κακό να πουλήσεις ή να βάλεις ενέχυρο κάποια τιμαλφή. Αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο. Στην Αμερική οι ενεχυροδανειστές θεωρούνται οι καλύτεροι επιχειρηματίες. Τα χρήματα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι από αυτές τις συναλλαγές είναι για άγιους σκοπούς. Εγχειρήσεις, θέματα υγείας. Καμιά φορά είναι και λειτούργημα το επάγγελμά μου» σημείωσε ο Ριχάρδος.

«Είμαι η έσχατη λύση του κόσμου, αλλά είμαι μια λύση» υπογράμμισε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου