Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μήνυμα Μητσοτάκη για κορονοπάρτι και συνωστισμό σε πλατείες – Πώς θα βάλει στοπ η ΕΛ.ΑΣ


Όλο το σχέδιο

Αυστηρό μήνυμα σε όσους συνωστίζονται σε κορονοπάρτι στις πλατείες έστειλε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του για την σταδιακή άρση του lockdown και το άνοιγμα της οικονομίας μετά το Πάσχα.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

«Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να μπει «φρένο»

Παράλληλα, σχέδιο για την καταπολέμηση των κορονοπάρτι -και ενόψει του Πάσχα- καταρτίζει η ΕΛ.ΑΣ ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες σε πολλές «ύποπτες» περιοχές επιχειρήσεις της αστυνομίας. Χθες, περιπολικά και αστυνομικοί φρουρούσαν την οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι αλλά και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Το σχέδιο που υιοθετήθηκε στην πλατεία Βαρνάβα, θα αρχίσει να επεκτείνεται, όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Μάλιστα, την Μεγάλη Εβδομάδα η επιτήρηση της αστυνομίας αναμένεται να είναι και πιο έντονη, με στόχο όπου υπάρχει υποψία για κορονοπάρτι, να συνοδεύεται από επέμβαση των Αρχών. Έμφαση θα δοθεί και στον έλεγχο των καταστηματαρχών, καθώς όσοι συγκεντρώνονται στα κορονοπάρτι προμηθεύονται ποτά και παρατείνουν την παραμονή τους. Μεγάλη πρόκειται να είναι η επιχείρηση της αστυνομίας και την Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα του Επιταφίου, αλλά και το Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ της Ανάστασης.

«Η αστυνομία να συλλάβει τους διοργανωτές των κορονοπάρτι»

Η αστυνομία δεν μπορεί μεν να βρίσκεται σε όλες τις πλατείες, μπορεί όμως να προχωρήσει στη σύλληψη όσων οργανώνουν τα κορονοπάρτι, σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη «Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν μαζεύονται 5.000 άνθρωποι και κάνουν πάρτι να πάει η αστυνομία και το διαλύσει με τη βία. Τα πάρτι αυτά δεν είναι τυχαία, είναι καλά οργανωμένα και από πίσω βρίσκονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Η αστυνομία μπορεί να συλλάβει τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της οργάνωσής τους. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, και θα την κάνει καλά. Δε γίνεται ένας αστυνομικός να βρίσκεται πίσω από κάθε πολίτη που δεν τηρεί τα μέτρα. Γίνεται όμως η αστυνομία να δει τι κρύβεται από πίσω από αυτά τα πάρτι», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα κορονοπάρτι στις πλατείες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου