Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σπείρα έφτιαξε eshop για να πουλά τα κλοπιμαία

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί περισσότερες από 200 φορές

Απίστευτο είναι το θράσος μιας συμμορίας κακοποιών, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε σε Εξάρχεια, Σύνταγμα, Ομόνοια, Ακρόπολη και Νέο Κόσμο.

Οι κακοποιοί είχαν φτιάξει eshop προκειμένου να πουλούν στο ίντερνετ, εν μέσω καραντίνας τα κλοπιμαία, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του OPEN. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα ανέβαζαν φωτογραφία των προϊόντων, περιγραφή τους και φυσικά την τιμή που το πουλούσαν. Όποιος εκδήλωνε ενδιαφέρον μάλιστα παραλάμβανε μάλιστα το προϊόν με μεταφορική στο σπίτι του!

Η σπείρα αποτελούνται από 57 άτομα, έχουν ταυτοποιηθεί 180 κλοπές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί περισσότερες από 200 φορές.

Οι κλοπές

H εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε κλοπές σε:

σταθμευμένα οχήματα, όπου υπήρχαν αντικείμενα τοποθετημένα σε εμφανή σημεία (καθίσματα ή ταμπλό), δίνοντας σημασία στο βαθμό παλαιότητας των αυτοκινήτων και στα αντικλεπτικά τους συστήματαοικίες, που είχαν πρόσφορη και εύκολη πρόσβαση από παράθυρα, μπαλκονόπορτες και ανασφάλιστες θύρες εισόδωνμέσα μαζικής μεταφοράς με τη μέθοδο κυρίως του τεχνητού συνωστισμού.

Επιπλέον δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από και προς τη χώρα μας.

Πώς δρούσαν

Η συμμορία χτυπούσε στο κέντρο της Αθήνας, με μεγαλύτερη συχνότητα σε Εξάρχεια, Σύνταγμα, Ομόνοια, Ακρόπολη και Νέο Κόσμο. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, σε ό,τι αφορά τους πεζούς επέλεγαν «εύκολους στόχους», ενώ οι «ομάδες κρούσης» αποτελούνταν από τουλάχιστον τρία άτομα και συγκεκριμένα:

Το πρώτο και πιο έμπειρο μέλος της ομάδας, εντόπιζε τον «στόχο», κυρίως πολίτες με μειωμένη σωματική διάπλαση, γυναίκες ή ανυποψίαστους τουρίστες.Το δεύτερο μέλος, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσε προσωπικά αντικείμενα, όπως τσάντες και ταξιδιωτικές βαλίτσες.Το τρίτο μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» και παραλάμβανε τα κλοπιμαία, σε περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας γίνονταν αντιληπτά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου