Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αιμορροΐδες : Πώς βοηθάει η διατροφή

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ένα πρόβλημα του κατώτερου γαστρεντερικού συστήματος, που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού. 

Κυριότερα συμπτώματα της αιμορροϊδικής νόσου είναι η αιμορραγία κατά

την αφόδευση και η εμφάνιση πόνου, φαγούρας ή/και δυσφορίας στην περιοχή, τα οποία ανάλογα με τη σοβαρότητά τους μπορεί να οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ατόμου ή και σε άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η σιδηροπενική αναιμία.

Αν και η εμφάνιση αιμορροϊδοπάθειας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου είναι η δυσκοιλιότητα. Επομένως, οι κατάλληλες αλλαγές στις συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ειδικότερα, θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σταδιακή αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, μέσα από καθημερινή κατανάλωση πλούσιων πηγών τους, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνονται επαρκείς ποσότητες υγρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και να διευκολυνθεί η ευεργετική δράση των φυτικών ινών. Τέλος, η συστηματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου