Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό

Σε ποια περίπτωση μπορεί κάποιος να κάνει 2η δόση από άλλο εμβόλιο  

Το ενδεχόμενο να μπορεί ένας εμβολιασμένος να μεταδίδει τον κορονοϊό, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, σημείωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ως εκ τούτου τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα. Ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη παραγωγική ηλικία σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου