Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin: Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων

Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr

Αφήνοντας ένα λουλούδι στο μνημείο που φτιάχτηκε έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin περαστικοί θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν εκεί πριν από 11 χρόνια.

Στεφάνι στο σημείο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (5/5) άφησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς. Στην κορδέλα του γράφει «δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Μαΐου του 2020 και το κέντρο της Αθήνας είχε γεμίσει με διαδηλωτές που έδειχναν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι σκηνές ήταν δραματικές. Η τράπεζα τυλίχθηκε στις φλόγες και οι εργαζόμενοι έτρεχαν να σωθούν. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, η Πυροσβεστική διέσωσε πέντε άτομα ενώ τρία άφησαν εκεί την τελευταία της πνοή.

Νεκροί ανασύρθηκαν η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών. Οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στον 3ο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασφυξία.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr από το μνημείο για τα θύματα της Marfin:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου