Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Χαμός με όσα είπε ο Acun στο Survivor για τα ελληνοτουρκικά: «Ο ΣΚΑΪ πρέπει να πάρει θέση»

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελληνικός σταθμός που να δέχεται να μεταδοθεί αυτό" δήλωσε ο Βαγγέλης Περρής.

Ο Acun Ilicali προκάλεσε έκπληξη στους πάντες, κατά τη διάρκεια προβολής του χθεσινού επεισοδίου στο Survivor, όταν τοποθετήθηκε για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Τα όσα είπε προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media και βέβαια πολλά σχόλια στις εκπομπές σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Acun Ilicali, δήλωσε στο Survivor τα εξής: «Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο.

Οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί.

Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές χώρες αλλά όσο έχουμε καλή καρδιά, μπορούμε πάντα να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά μαζί και να μοιραζόμαστε τον πόνο μαζί. Αν θυμάστε έγινε ένα σεισμός στην Τουρκία κι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βοήθησε την Τουρκία και οποιοδήποτε πρόβλημα είχε η Ελλάδα, η Τουρκία ήταν εκεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Ένας Έλληνας στην Τουρκία πρέπει να αισθάνεται σπίτι του και θα προσπαθήσω να το πετύχω όσο ζω».

Το απόσπασμα έπαιξε στο Πρωινό και ο Βαγγέλης Περρής σχολίασε: «Για να το πει αυτό και να το πει στα αγγλικά, το έχει προβάρει και τον έχουν συμβουλεύσει. Η ιδέα ότι το Αιγαίο είναι ανύπαρκτο, είναι μια ιδέα του Τσαβούσογλου, ο οποίος προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα, δεν υπάρχουν νησιά, ότι το Αιγαίο πρέπει να το δούμε κάτω από δίκαιο που δεν εμπίπτει με το δίκαιο της θάλασσας. Είναι αυτό ακριβώς που προωθεί το τουρκικό κράτος του Ερντογάν. Από την άλλη, αυτό που είπε ότι όποτε ήθελε κάτι η Ελλάδα η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό της… Η Τουρκία δεν ήταν όποτε την ήθελε η Ελλάδα. Ότι παίρνει την ιστορία, την εξαφανίζει για χάρη ενός παιχνιδιού, μας βάζει σε πολλές σκέψεις».

Ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε από την πλευρά του: «Προσπαθεί να διεγείρει συναισθηματικά και τους Τούρκους και τους Έλληνες που βλέπουν το επεισόδιο. Λέει ότι οι λαοί είναι το ίδιο, ότι δεν υπάρχει θάλασσα, το πάει πολύ γλυκά και ήπια. Η ψυχαγωγία είναι πολύ πιο εύκολος τρόπος να περάσεις ένα μήνυμα πολιτικό, από το να στο πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Βαγγέλης Περρής τόνισε για τον ΣΚΑΪ: «Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΚΑΪ δεν θα το αφήσει έτσι. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελληνικός σταθμός που να δέχεται να μεταδοθεί αυτό. Φαντάζομαι ότι σύντομα θα πάρει μια θέση ο σταθμός, δεν μπορεί να το αφήσει έτσι».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου