Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Δήμαρχος Κηφισιάς: Αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα με μωρό στο καρότσι και τη μύριζαν

«Ανεύθυνοι όσοι τα ταΐζουν, οι πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων»

Στο πρόβλημα που υπάρχει με τα αγριογούρουνα στις βόρειες περιοχές της Αττικής εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (26/5) ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το πρόβλημα είναι ορατό στην Κηφισιά αλλά πιο έντονο στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι και άρχισαν να τη μυρίζουν. «Δεν την πείραξαν» υπογράμμισε.

«Το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια» δήλωσε.


«Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται και κάνουν διελεύσεις στο δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα» είπε ο Γιώργος Θωμάκος.

«Βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό» εξήγησε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν, αφού όπως δήλωσε υπάρχουν και αυτοί. «Τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα, με τον τρόπο αυτά τα κάνουν να μην ψάχνουν για την τροφή τους και να εξοικειώνονται» πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου