Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα

Εναλλακτική και γευστικότατη πρόταση για το ψητό κοτόπουλο

Υλικά

900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. πιπέρι

1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων

1 κ. γλ. κύμινο

35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Βήμα 5

Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.

Βήμα 6

Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Βήμα 7

Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου