Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Γεωργιάδης: Θα συζητηθεί το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων – Τι είπε για το ωράριο στην εστίαση

«Στόχος είναι να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα»

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τις αλλαγές που θα γίνουν από τις 15 Μαΐου στην εστίαση, το άνοιγμα των παιδικών σταθμών αλλά και των φροντιστηρίων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (5/5) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος από την Marfin, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς» τόνισε και σχολιάζοντας τον καταποντισμό των Podemos και την αποχώρηση του Πάμπλο Ιγκλέσιας ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων δήλωσε «σήμερα στέλνουν στην Αριστερά το μήνυμα που της αγγίζει ότι μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Τι είπε για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

«Έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών στην Ευρώπη», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντάς το «ντροπή»

Όπως σημείωσε, το ποσοστό υγειονομικών που έχει εμβολιαστεί στην χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι το 62,5%. «Είμαστε στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων, ενώ σημείωσε ότι αντίθετα οι νέες γενιές «φαίνονται άνθρωποι προοδευτικοί που παίρνουν την ζωη τους στα χέρα τους και εμβολιάζονται».

«Στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%» ανέφερε σημειώνοντας ότι «στις ΜΕΘ 8 στους 10 είναι μη εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλά οργανωμένο».

«Η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία»

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη «η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία και η πανδημία δεν μπορεί να πέσει αν δεν εμβολιαστούμε», ενώ σημείωσε ότι «στο οπολοστάσιο για τους εμβολιασμούς μπαίνει και το εμβόλιο της Johnshon & Johnshon», το οποίο, όπως δήλωσε, θα βοηθήσει στο να εμβολιαστούν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Ηρθε η ώρα να εμβολιαστούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι «με τα χθεσινά νούμερα έχουν γίνει 3.285.000 εμβολιασμοί – οχι εμβολιασθέντες», ενώ υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Σχετικά με την εστίαση είπε ότι «όταν κλείσαμε δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια, ούτε τα self test», ενώ τώρα μπορούμε και ανοίγουμε την οικονομία .

«Θα συζητηθεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, καθώς και των φροντιστηρίων»

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, καθώς και των φροντιστηρίων.

Για τα γυμναστήρια υπογράμμισε πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς όπως σημείωσε πολλοί λένε ότι «πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

«Θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside»

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Μιλώντας για την εστίαση επεσήμανε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms για μετακίνηση στην εστίαση.

Σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους στην εστίαση είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν για τον μήνα Μάιο. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τα προγράμματα «Γέφυρα» είπε ότι «έχουν σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», ενώ ανέφερε ότι τα μειωμένα ενοίκια θα μείνουν και τον Μάιο και εξετάζεται το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια και τον Ιούνιο.

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου