Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε στον Σχίνο: Εκκενώνονται περιοχές από το Αλεποχώρι μέχρι τα Μέγαρα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη «μάχη» με τις φλόγες

Εξακολουθεί να είναι απειλητική η φωτιά που ξέσπασε χθες (19/05) στον Σχίνο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα, για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, εκκενώνονται περιοχές από το Αλεποχώρι μέχρι τα Μέγαρα, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα το πρωί εκκενώθηκε προληπτικά το Αλεποχώρι, με τους κατοίκους να απομακρύνονται από την περιοχή με δικά τους μέσα, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, καθώς η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη -κυρίως λόγω του καπνού.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες σε ξηρά και αέρα και… ζημιές

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα, καθώς, προς το μεσημέρι -σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ- αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.


Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί.

Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά. Φθορές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι’ αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.


Σημειώνεται ότι, το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε μεταβεί στο σημείο με εντολή του και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου