Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σκουτέλης: Πολλαπλάσια τα οφέλη του AstraZeneca από τους κινδύνους

«Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού - Χαμηλά τα ποσοστά στις μεγάλες ηλικίες»

Πολλαπλάσια είναι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca από τους κινδύνους σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων Αθανάσιο Σκουτέλη. «Δεν μπορούμε να στερήσουμε την επιλογή σε κάποιον που θέλει να εμβολιαστεί.

Η επιλογή γίνεται μετά από σωστή πληροφόρηση όπως έκανε η κ. Θεοδωρίδου» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον καθηγητή «ο εμβολιασμός πάει καλά αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα», ενώ ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού». Υπογράμμισε ακόμα ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες και κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Με αφορμή τις αντιδράσεις, μετά από γερμανική μελέτη για το μυστήριο των θρομβώσεων που προκαλούν σπάνια τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, είπε ότι αυτά είναι αστειότητες, καθώς όπως είπε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι πολύ καινούργια και δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει εξ αρχής για παρενέργειες.

Για την υπόθεση της 44χρονης, που έπαθε θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca και είναι εγκεφαλικά νεκρή, είπε ότι ο άνδρας της έχει «μεγαλείο ψυχής». Ωστόσο σημείωσε πως «δεν ξέρουμε αν ευθύνεται το εμβόλιο για την κατάσταση της 44χρονης» .

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου