Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

Τα δεδομένα για τον εμβολιασμό των παιδιών


Μέσα Ιούνιου κάτω από 1000 κρούσματα

Για τις μεταλλάξεις και τους εμβολιασμούς μίλησαν ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο καθηγητής Ιολογίας Γεώργιος Σουρβίνος, μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες, ο κ. Ζαούτης ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ πως με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%.

Εμβολιασμός παιδιών: Η περίπτωση της Αμερικής

Αυτή την στιγμή τρέχουν μελέτες για όλα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών (από 6 μηνών έως 2 ετών κι από 5 έως 11), πρόσθεσε ο καθηγητής συνοψίζοντας πως εξ όσων γνωρίζουμε αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες μελέτες θα υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Ζαούτης επεσήμανε πως στην Αμερική υπάρχει ήδη οδηγία εμβολιασμού παιδιών όλων των ηλικιών, όταν έχουμε εμβόλια που έχουν εγκριθεί.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα της επιδημιολογικής καταστάσεις στην χώρα μας ο καθηγητής Σουρβίνος υπογράμμισε πως διαφαίνεται μια σταθερή καθοδική πορεία των δεικτών σε ό, τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων εντούτοις παρατηρείται πως αυτή η πορεία είναι αργή με αυτό να οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.

«Θεωρούμε σύμφωνα με τα μοντέλα που έχουμε δει ό,τι προς τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε φτάσει σε ένα ημερήσιο αριθμό περίπου 1000 κρουσμάτων» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι εξαρτάται και απο την δική μας συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

«Σε ό, τι αφορά την θετικότητα των τεστ είμαστε ήδη σε πράσινο επίπεδο όμως χρειάζεται μείωση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια», κατέληξε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου