Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τους κυνήγησαν αστυνομικοί και πέταξαν σακούλα με 25.000 ευρώ – Τρεις συλλήψεις στη Γλυφάδα

Σε αποθήκη ιδιοκτησίας του ενός βρέθηκαν άλλα 52.000 ευρώ και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων

Τρεις άνδρες ηλικίας 51, 58 και 46 ετών συνέλαβαν στη Γλυφάδα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο Αλβανούς που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απείθεια.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την ΕΛΑΣ, έπειτα από διερεύνηση υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, που είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος και ανάρτησης αγγελίας σε ιστοσελίδα σχετικά με πώληση οχήματος που έμοιαζε με το κλεμμένο, εντοπίστηκε σταθμευμένο σε χώρο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα. Στον ίδιο χώρο ήταν σταθμευμένο και άλλο αυτοκίνητο με πινακίδες αλλοδαπών Αρχών.

Οι κατηγορούμενοι μόλις είδαν τους αστυνομικούς, κατά την έξοδό τους από την πολυκατοικία, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ πέταξαν μια σακούλα που περιείχε το ποσό των 24.800 ευρώ, κλειδιά οχημάτων και μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων. Τελικά, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο οχήματα ήταν κλεμμένα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 51χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: το ποσό των 52.300 ευρώ, 4 ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων και 4 μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε για την ταυτοποίηση των πραγματικών στοιχείων του Έλληνα συλληφθέντα, ο οποίος προσκόμισε πλαστό δελτίο ταυτότητας, διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος και σε βάρος του εκκρεμούσαν διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(φωτογραφία αρχείου)

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου