Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Δείτε πώς το πρωινό θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά

Το πρωινό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ισορροπημένου προτύπου διατροφής κι έχει συνδεθεί από πληθώρα μελετών με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ένα από αυτά, αφορά το ρόλο που διαδραματίζει στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, φαίνεται πως τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τείνουν να έχουν υψηλότερο σωματικό βάρος και μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, ενώ αντίθετα έχει φανεί πως η συστηματική κατανάλωση πρωινού μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και στη διατήρηση της απώλειας.

Παρακάτω θα δείτε με ποιους τρόπους συμβάλλει το πρωινό στη ρύθμιση του σωματικού βάρους:
Έλεγχος του αισθήματος πείνας: Η κατανάλωση πρωινού βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης μέχρι την κατανάλωση του επόμενου γεύματος, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του αισθήματος πείνας και αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε «λιγούρες» που συνήθως οδηγούν σε κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.Υγιεινές διατροφικές επιλογές: Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα άτομα που καταναλώνουν πρωινό ακολουθούν συνολικά καλύτερης ποιότητας διατροφή, με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Συνεπώς, η κατανάλωση πρωινού μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις διατροφικές σας επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος, ζάχαρη και συνεπώς θερμίδες.Παρέχει ενέργεια: Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να σας προμηθεύσει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για το ξεκίνημα της μέρας, μειώνοντας το αίσθημα κόπωσης και νωθρότητας. Έτσι, είναι πιθανότερο να είστε πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της μέρας, αυξάνοντας την ενεργειακή σας δαπάνη. Πράγματι, μελέτες δείχνουν πως τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Συνεπώς, εάν παραλείπετε το πρωινό γεύμα, είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή προκειμένου να «γλιτώσετε» θερμίδες, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς στην πραγματικότητα, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα το σωματικό σας βάρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου