Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η κ. Μυλωνοπούλου δεν έχει πτυχίο, ούτε άδεια, μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα»

Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων: Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά

Για την Ελένη Μυλωνοπούλου, τη γυναίκα που εμφανίστηκε δημόσια ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε φριχτό θάνατο στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος κάλεσε την κ. Μυλωνοπούλου «να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η κ. Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα, στις συνεδρίες που έκανε μαζί της, αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύεται και από τον κώδικα δεοντολογίας τον ελληνικό και από τον ευρωπαϊκό. Δεν έχει καμία σημασία που η κοπέλα δεν ζει. Ο ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει μόνο τον εισαγγελέα. Είναι παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου».

«Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως. Εμφανίζεται αυτόκλητη. Διηγείται τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα. Απαγορεύεται ο ψυχολόγος να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του» επισήμανε.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το εξώδικο

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε στις 31/5 να προσκομίσει το πτυχίο της. Με το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Στο εξώδικο η κ. Μυλωνοπούλου ανέφερε: «Τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά». Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου