Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε ποτέ τα παπούτσια σας στο αεροπλάνο

Ακόμη κι αν νιώθετε αρκετά καταπιεσμένοι

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν ταξιδεύει, με οποιοδήποτε μέσο, είναι η άνεσή του.

 Ειδικά όταν πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι, τότε η άνεση γίνεται ο γνώμονας με τον οποίο οργανώνονται τα πάντα -από τα ρούχα που θα φορέσει κανείς, μέχρι την θέση που θα επιλέξει.

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που αρκετοί ταξιδιώτες το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να βγάλουν τα παπούτσια τους για να μην νιώσουν ότι καταπιέζονται. Μια πρακτική που όσο ανακουφιστική κι αν φαίνεται, μπορεί να αποβεί μοιραία. Και κυρίως όταν το μέσο με το οποίο ταξιδεύει κανείς είναι το αεροπλάνο.

Ο λόγος που πρέπει να φοράτε τα παπούτσια σας σε όλη την διάρκεια της πτήσης

Εκτός από το γεγονός ότι η αίσθηση του «αρωμάτός» τους μπορεί να μην είναι και η καταλληλότερη για ολόκληρη την καμπίνα, τα υποδήματα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου, παρόλο που δεν αποτελούν μέρος των πληροφοριών για την ασφάλεια της πτήσης, αναφέρει το mentalfloss.com.

Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, λοιπόν, κάθε είδους συντρίμμια και δυσάρεστες επιφάνειες εδάφους θα μπλοκάρουν το δρόμο σας προς την έξοδο. Εάν τα πόδια σας δεν είναι καλυμμένα σωστά, θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στην ασφάλειά σας.

Φανταστείτε, λοιπόν, να καταστρέφετε τα γυμνά πόδια σας καθώς τρέχετε στο διάδρομο που είναι καλυμμένος με σπασμένα γυαλιά, φωτιά και μεταλλικά θραύσματα. Κάτι σαν τον Τζον ΜακΚλέιν στο Die Hard, αλλά πολύ χειρότερα!

Η καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του αεροσκάφους σε μια έκτακτη ανάγκη μπορεί, ακόμη, να είναι και ζήτημα ζωής και θανάτου, ειδικά σε ένα κλειστό περιβάλλον όπως το αεροπλάνο. Για να μην αναφέρουμε, φυσικά, το γεγονός ότι όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους θα κυριευτούν από πανικό και το χάος θα είναι αυτό που θα επικρατήσει.

Οπότε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες μιας κακής έκβασης για την ασφάλειά σας στην περίπτωση που δεν είστε και τόσο τυχεροί και στην πτήση σας δημιουργηθεί μια έκτακτη ανάγκη, βεβαιωθείτε ότι φοράτε πάντα τα παπούτσια σας. Την άνεσή σας, άλλωστε, μπορείτε να την απολαύσετε στο μεγαλείο της μόλις φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου