Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κατερίνα Καραβάτου με σαφείς αιχμές: «Ξαφνικά, ακούς ότι κάποιος άλλος θα σου πάρει τη δουλειά»

"Νομίζω είναι ωραίο να υπερασπιστεί και τη δουλειά ή το όνομα κάποιου ανθρώπου, τα χρόνια εργασίας του ανθρώπου αυτού, ότι φέρει πίσω του, την οικογένειά του, την ανάγκη του για δουλειά" ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων η Κατερίνα Καραβάτου.

Με αφορμή όσα γίνονται αυτές τις μέρες μεταξύ του Γιώργου Τσαλίκη και του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Καραβάτου θέλησε να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση μέσα από τη Φωλιά των Κου Κου, το πρωί της Πέμπτης.

Η Κατερίνα Καραβάτου άδραξε την ευκαιρία και -καθώς λέγονται και γράφονται πολλά για την πρωινή ζώνη του STAR και την πιθανή έλευση γνωστής παρουσιάστριας- είπε πολύ συγκεκριμένα πράγματα με σαφείς αποδέκτες…

«Επειδή εγώ έχω υπάρξει σε παρόμοια θέση, παλιότερα στη ζωή μου, θέλω να σας πω ότι αυτή η ψυχραιμία, το χαμόγελο, είναι και μια προσπάθεια να μπορέσεις να μην πάθεις κάποια έκρηξη -ενδεχομένως- μπροστά στις κάμερες. Γιατί, ναι, πηγαίνεις σε νομική οδό, ναι υπάρχουν και από τις δύο πλευρές δικηγόροι που θα εμπλακούν και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει αυτή η εσωτερική πάλη.

Η δική μου γνώμη είναι η εξής. Οι δύο πλευρές θα πράξουν τα δέοντα. Γενικότερα… και όχι γι’ αυτήν την υπόθεση, αφού μιλάμε για μια δικαστική διαμάχη γενικά και όχι για τον Γιώργο Τσαλίκη και τον ΣΚΑΪ, να σας πω ότι… Μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές της, τις αλλαγές της. Αυτό είναι πάρα πολύ θεμιτό. Μια επιχείρηση που είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της όπως τα θεωρεί, φυσικά και θα το κάνει.

Νομίζω είναι ωραίο να υπερασπιστεί και τη δουλειά ή το όνομα κάποιου ανθρώπου, τα χρόνια εργασίας του ανθρώπου αυτού, ότι φέρει πίσω του, την οικογένειά του, την ανάγκη του για δουλειά. Είναι και αυτά επίσης πάρα πολύ ωραία να τα σέβεται μια επιχείρηση και νομίζω ότι με έναν ωραίο διάλογο πρέπει να αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις. Να μην το πάμε μόνο τηλεοπτικά, να το πάμε και αλλού», είπε η Κατερίνα Καραβάτου και συνέχισε όλο νόημα:

«Ας πούμε ότι δουλεύεις σε έναν φούρνο. Σηκώνεσαι αχάραγο, δουλεύεις πάρα πολύ σκληρά, είσαι πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, φέρνεις τα αποτελέσματά σου, όλα πηγαίνουν καλά και ξαφνικά ακούς από κάπου ότι θα σου πάρει κάποιος άλλος τη δουλειά. Ή ότι έρχεται κάποιος άλλος, ο οποίο εσύ: «Αλήθεια; Δεν ήξερα, δεν με είχαν ειδοποιήσει γι’ αυτό το πράγμα». Είτε στο λέει κάποιος φανερά ή κρυφά ή το βλέπεις κάπου γραμμένο.

Όλο αυτό το πράγμα δεν είναι δυνατόν να μην δημιουργήσει αυτή την πολύ μεγάλη απογοήτευση ή τη θλίψη ή σε ορισμένες περιπτώσεις έναν μεγάλο θυμό. Γι’ αυτό νομίζω, ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να συμβαίνει σε αυτές τις υποχρεώσεις, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και οι δύο πλευρές, είναι αποκλειστικά και μόνο η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Θέλουμε να κάνουμε αυτό είναι αυτή η απόφασή μας. Δεν θέλεις να κάνεις αυτό, είναι η απόφασή σου. Αλλά, να υπάρχει μια ειλικρίνεια, μια αλήθεια, μία καθαρότητα στις κουβέντες και νομίζω ότι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτός είναι και ο μόνος δρόμος.

Ας δεχτούμε ο ένας τον άλλον, ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και ας προχωρούμε με ψηλά το κεφάλι, με αλήθεια και χαρά, ο καθένας σε όποια δουλειά και να κάνει με το κεφάλι του ψηλά και χαρούμενος. Για να μπορεί να ξυπνάει το πρωί και να κάνει αυτό που θέλει όσο καλύτερα γίνεται».

«Εύχομαι η λύση να είναι αληθινή και με κουβέντα και με προσπάθεια κατανόησης εκ μέρους και των δύο πλευρών», κατέληξε η Κατερίνα Καραβάτου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου