Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Λινού: Ανησυχώ για το Johnson&Johnson στις γυναίκες κάτω των 50 ετών

Τι είπε η καθηγήτρια για τη δεύτερη δόση του AstraZeneca

«Aν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο». 

Αυτό θα συμβούλευε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού έναν ασθενή σε περίπτωση που τη ρωτούσε αν μπορεί να κάνει τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τη σύσταση να μην το κάνουν οι κάτω των 60 ετών.

Η κ. Λινού χαρακτήρισε «λογικό» να ανησυχεί ο κόσμος για το εμβόλιο της AstraZeneca.

 Ξεκαθάρισε όμως μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca , υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

Αν και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

Όσο για το ότι είχε εξαρχής πει και συμβουλέψει τις γυναίκες νεότερης ηλικίας να μην κάνουν το AstraZeneca, εξήγησε ότι το έκανε γιατί «υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες».

Είπε τέλος ότι «τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο κάνεις το δεύτερο» και εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα.

«Ξέρετε γιατί ανησυχώ πολύ; Γιατί συνεχίζουμε να δίνουμε σαν εναλλακτική στις νέες γυναίκες κάτω των 50 ετών το Johnson&Johnson» είπε και τις συμβούλεψε να κάνουν εμβόλια mRNA.

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου