Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Βορίδης: Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών και το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα διεθνώς»

Για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τον Νίκο Παππά μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (2/6) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στην έξαρση των δολοφονιών που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας, ο Μάκης Βορίδης είπε στον ΣΚΑΪ ότι έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος και τέτοιου είδους ξεκαθαρίσματα παρατηρούνται τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον.

«Εξάρσεις και υφέσεις υπάρχουν πάντα στο οργανωμένο έγκλημα. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Δεν μπορεί να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση επί αυτής της βάσης, για κάτι που έχει διεθνή και ενδημικά χαρακτηριστικά», ανέφερε.

Εστιάζοντας στο θέμα των ποινών φυλάκισης, δήλωσε πως «πρέπει να ξαναδούμε άμεσα το θέμα των αναστολών», ενώ σημείωσε ότι «το τμήμα Ανθρωποκτονιών και το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα διεθνώς. Έχουν πάρα πολλές εξιχνιάσεις και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Κλείνοντας σχολίασε την κριτική της αντιπολίτευσης για την προανακριτική και απάντησε πως «ο κ. Παππάς άσκησε το δικαίωμά του να υποβάλει το υπόμνημα με τις απόψεις του, αλλά το να μη θέλει να εμφανιστεί κρίνεται».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου