Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021

Νίκος Κουρής: «Επέτρεψα σε ανθρώπους να ασκήσουν πάνω μου είτε σ@ξουαλική είτε άλλου τύπου βία»

Ο Νίκος Κουρής εξομολογείται.

Στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη ο ηθοποιός Νίκος Κουρής, ο οποίος μίλησε για το κίνημα #metoo, αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος παλαιότερα είχε πέσει θύμα βίας.

Αυτή η χρονιά σημαδεύτηκε και από το ελληνικό κίνημα του #metoo. Σε σόκαραν όσα ακούστηκαν από συναδέλφους σου;

Έτυχε στη διαδρομή σου να βιώσεις οποιοδήποτε είδος βίας;

Βεβαίως. Επέτρεψα κι εγώ σε κάποιους ανθρώπους να ασκήσουν πάνω μου είτε σeξουαλική είτε άλλου τύπου βία. Κάθε μορφή βίας για εμένα είναι το ίδιο ακριβώς. Δυστυχώς έχει… πολλά ποδάρια. Ο καταναγκασμός, η ψυχολογική πίεση είναι δεδομένα και νομίζω ότι τα συναντάμε σε όλους τους χώρους, αφού παντού υπάρχουν άνθρωποι με θέσεις εξουσίας. Πιστεύω ότι είναι υπέροχο που όλα πια βγήκαν στο φως, καθώς θα μπουν επιτέλους κάποια όρια.

Όλο το πράγμα τίθεται σε μια νέα βάση. Ότι μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο, πλέον δεν είναι. Γιατί ήταν δεδομένο ότι κάποιοι άνθρωποι παλαιότεροι στο χώρο ασκούσαν κάθε τύπου βία στους νεότερους. Την ίδια στιγμή θέλω να πω και το αναφέρω για τους πολύ νέους, χωρίς καμία εμπειρία συναδέλφους, που τώρα ξεκινούν τη διαδρομή τους, πως όλοι μας, στις αρχές της επαγγελματικής μας διαδρομής, αντιμετωπίσαμε τέτοια προβλήματα.

Όλα όμως ξεκινούν και σταματούν στις προσωπικές μας αποφάσεις, αρχίζουν και τελειώνουν από τη στάση μας, γιατί όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους ανεξέλεγκτους. Οφείλουμε επομένως να θέτουμε με αυστηρότητα τα όρια, γιατί μετά χάνεται η μπάλα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου