Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Παγώνη: Σε μια παραλία μεγάλη δεν θα είμαστε με μάσκες στις ξαπλώστρες

«Δεν υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί»

Για τις μάσκες και τα προνόμια των εμβολιασμένων μίλησε η η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Ματίνα Παγώνη.

«Εξαρτάται που θα βρίσκονται. Αν είναι σε χώρο με συνωστισμό θα φοράει την μάσκα. Αν είναι σε χώρο μια παρέα που όλοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα φορά τη μάσκα. Δεν έχουμε ανεβάσει τα ποσοστά ασφαλείας εμβολιασμένων.

Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας για να είμαστε όλοι ασφαλείς δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες. Ο ιός και οι μεταλλάξεις είναι εδώ» είπε στο MEGA.

«Θα πάμε διακοπές, θα φορέσουμε τις μάσκες στο πλοίο, το αεροπλάνο, στις συναυλίες. Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι. Σε μια παραλία μεγάλη δεν θα είμαστε με μάσκες στις ξαπλώστες», πρόσθεσε.

Η κ. Παγώνη συνέστησε «προσοχή μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» στις διακοπές. Όπως είπε «έχουμε περάσει μια δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα» και ο κόσμος έχει ανάγκη τις διακοπές, αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή.

Παγώνη: Δεν υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί

Σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ η κ. Παγώνη είπε ότι προσπαθούν να μετακινήσουν τα ράντζα. «Είχαμε 45 ράντζα στην εφημερία και προσπαθούμε να τα μετακινήσουμε. Υπάρχουν οι non covid ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν, είχαν πάει πίσω τα περιστατικά και τα χειρουργεία. Τα διακομίσαμε σε άλλα νοσοκομεία για να μην μείνουν όλα στο νοσοκομείο» είπε.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή σχετικά με τον εμβολιασμό του σημείωσε: «Ήταν μια αντίδραση Πολάκη αυτή, εμείς τη γνωρίζουμε. Νομίζω και ο ίδιος πρέπει να πάει να εμβολιαστεί. Μου έκανε εντύπωση που οι κόρες του έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι σωστό ως γιατρό, οφείλει απέναντι στους ασθενείς του να πάει να εμβολιαστεί».

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει η σκέψη για διαγραφή των μη εμβολιασμένων γιατρών από τον ιατρικό σύλλογο, ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι.

«Κάναμε αίτηση εγγράφως σε όλα τα νοσοκομεία τέλος Ιουνίου να τελειώσει ο εμβολιασμός των γιατρών.

Φτάσαμε στο 93,2% εμβολιασμού, ένα μικρό ποσοστό έχει μείνει, είναι ελάχιστοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε προσθέτοντας ότι: «Ο ιατρικός κόσμος οφείλει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου