Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη – Γεραπετρίτη

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις περαιτέρω διευκολύνσεις - Τι θα ισχύσει σε κλειστούς χώρους - Σεφ Λαζάρου: Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω τους πελάτες

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για το Freedom Pass ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών σήμερα αναμένονται νέες ανακοινώσεις για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την εξειδίκευση των μέτρων.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους δηλαδή καφέ, εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ότι αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Ακόμα είπε ότι υποχρεωτικό θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Λευτέρης Λαζάρου: Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω τους πελάτες

Για τα «covid free» εστιατόρια και καφέ – μπαρ που αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα στη χώρα, στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την στιγμή της ανάρρωσης τους από τον κορονοϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, μίλησε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τονίζοντας ότι δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπουν στο μαγαζί.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείνουν.

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου