Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Φιλιώ Πυργάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τις τελευταίες της στιγμές

"Εγώ, παιδί μου, θα φύγω. Ελάτε να σας δώσω την ευχή μου. Το μόνο που θέλω είναι να με θυμάστε με περηφάνια", είπε η Φιλιώ Πυργάκη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Η κορυφαία τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή, έσφιξε στην αγκαλιά της για τελευταία φορά τη μοναχοκόρη της Γαρυφαλλιά, τον γαμπρό της Αντώνη, καθώς και τα δύο πολυαγαπημένα της εγγόνια, Θοδωρή και Φίλιππο. 

Εκείνη τη στιγμή κανείς από την οικογένειά της δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο θάνατός της πλησίαζε, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Κι όμως, η μεγάλη ερμηνεύτρια, είχε ήδη καταλάβει πως είχε φτάσει το τέλος…

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ενώ κοιμόταν, η Φιλιώ Πυργάκη «έφυγε» δύο μήνες μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου, Δημήτρη Κωστόπουλου. Η συμπεθέρα της σπουδαίας τραγουδίστριας, Ιωάννα Παπαγεωργίου, εξομολογείται στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα:

«Η Φιλιώ Πυργάκη τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καλά. Όμως, εκείνο που τη γονάτισε ήταν ο θάνατος του συζύγου της Δημήτρη. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, εκείνη παρακαλούσε κάθε μέρα να πεθάνει. Τον τελευταίο καιρό είχε αποδυναμωθεί εντελώς. Δεν είχε δυνάμεις. Νομίζω, δεν ήθελε να ζήσει άλλο».

«Ζήτησε την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της. Τους αγκάλιασε έναν έναν. Φίλησε τα χέρια της κόρης της και της είπε: Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε δυνατοί, μονιασμένοι και να είστε περήφανοι για μένα. Ύστερα από λίγες ώρες έπεσε σε λήθαργο. Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και αυτό ήταν…», λέει με αναφιλητά η Ιωάννα Παπαγεωργίου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου