Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί και στην εστίαση – Είμαστε σε έξαρση

«Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, που χθες (06.07) έφτασαν τα 1.797. 

O Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο 8 Ιουλίου σε εστίαση, μπαρ και κλαμπ θα υπάρχουν μόνο καθιστοί πελάτες και οι παραβάτες θα πληρώνουν βαρύ τίμημα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπο Γώγο είναι υποχρεωτικό να γίνουν εμβολιασμοί και στην εστίαση και για να γίνει κάτι τέτοιο η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» συνόψισε δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση. «Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε πως εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

Όπως ανέφερε, ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρούνταν τις τελευταίες 3-4 μέρες εντούτοις χθες 6/7 πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη. Η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση, αφού τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης.

Κορονοϊός: «Είμαστε σε έξαρση»

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Delta στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. «Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου», είπε. «Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα επισήμανε την αναγκαιότητα του να εμβολιαστεί ο πληθυσμός αφού παράλληλα με τον συγχρωτισμό, δεν υπάρχει η προστασία η οποία παρέχεται τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου