Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Το μήλο του Αδάμ – Γιατί δεν φαίνεται στα κορίτσια

Όταν ακούμε τη φωνή ενός έφηβου αγοριού λίγο πιο βραχνή ή πιο τσιριχτή ή σαν να τρίζει

Όταν ακούμε τη φωνή ενός έφηβου αγοριού λίγο πιο βραχνή ή πιο τσιριχτή ή σαν να τρίζει, τότε ακούμε έναν λάρυγγα που αλλάζει, αναπτύσσεται και που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του μέγεθος!

Ο λάρυγγας είναι το όργανο που μας δίνει τη φωνή και μπορούμε να βρούμε τον λάρυγγα αγγίζοντας το μπροστινό μέρος του λαιμού.

Όταν νιώθουμε δονήσεις κάτω από τα δάχτυλα, τότε το έχουμε βρει!

Όταν ο λάρυγγας μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εφηβείας, προεξέχει στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Αυτό ονομάζεται μήλο του Αδάμ.

Ο λάρυγγας όλων αναπτύσσεται κατά την εφηβεία, αλλά ο λάρυγγας ενός κοριτσιού δεν μεγαλώνει τόσο όσο στο αγόρι.

Στα αγόρια μεγαλώνει περισσότερο σε σημείο που δημιουργείται μια προεξοχή ανάμεσα στους χόνδρους της περιοχής. Και στα κορίτσια υπάρχει αυτή η προεξοχή αλλά είναι πολύ μικρότερη και δεν φαίνεται.

Το μήλο του Αδάμ

Το μήλο του Αδάμ πήρε το όνομά του από την ιστορία του Αδάμ και της Εύας και το απαγορευμένο μήλο, γιατί αυτή η προεξοχή μοιάζει με ένα κομμάτι μήλο.

Επειδή λοιπόν ο λάρυγγας των αγοριών είναι μεγαλύτερος από τον λάρυγγα των κοριτσιών, έχει και περισσότερο χώρο μέσα στο λαιμό, οπότε η αντήχηση από τις παλλόμενες φωνητικές χορδές είναι μεγαλύτερη και η φωνή των έφηβων αγοριών ακούγεται πιο βαθιά και πιο βαριά.

Πηγή: kidshealth.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου