Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ξακαθαρίζει ο Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από Σεπτέμβριο

Τι είπε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

«Όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.

Γι’ αυτό όπως είπε στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθούν ως υπουργείο να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown. «Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατι βλάπτουν την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά και συπλήρωσε: Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί ακόμη και οι νέοι μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές.

Σχετικά με τις δηλώσεις ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη περίοδο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Τέλος όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, ξεκαθαρίζοντας ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

Δειτε το Βιντεο Εδω

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου