Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: Τα μέτρα άφησαν τη Μύκονο και… πλέουν για άλλα νησιά


Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, λόγω του κορονοϊού, έληξαν σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στις 6 το πρωί, τη στιγμή που άλλα νησιά κινδυνεύουν με μίνι lockdown, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο

Τα… επίφοβα νησιά

Μεταξύ νησιών που κινδυνεύουν τώρα είναι η Πάρος και η Αντίπαρος, όπου οι αρχές κλιμακώνουν τους -ήδη αυξημένους- ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 «λουκέτα» σε κλαμπ στην Πάρο και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα. Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί και σε Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Μύκονο, την οποία θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ., με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης, απαγορεύθηκε η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Παράλληλα, δεκάδες κρούσματα καταγράφονται στα εξής νησιά: Λέρο, Κω, Σίφνο, Σέριφο και Μήλο.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου