Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Εάν δεν εμβολιαστούμε μαζικά δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως πριν την πανδημία

Γιατί τα αρνητικά τεστ δεν είναι ασφαλής μέθοδος διάγνωσης του ιού

Ομαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουμε τη ζωή που ζούσαμε πριν την πανδημία, υποστήριξε o καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που ζούσαμε πριν την πανδημία εάν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά» είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η πορεία των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες, τον εμβολιασμό τον πολιτών, την τήρηση των μέτρων και τις αποφάσεις της πολιτείας.

Κορονοϊός: Τα αρνητικά τεστ δεν είναι ασφαλής μέθοδος

Ο καθηγητής σημείωσε ότι τα αρνητικά τεστ κορονοϊού δεν αποτελούν ασφαλή μέθοδο για την αποφυγή διασποράς του ιού, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει αρνητικό τεστ ενώ ο άνθρωπος νοσεί από τον ιό.

«Τα τεστ δεν είναι λύση. Εάν ένα τεστ βγει θετικό, απομονώνεσαι και σπάει η αλυσίδα μετάδοσης. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται όταν ένα τεστ βγει αρνητικό, ενώ ο άνθρωπος έχει covid. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νόησε μετά από τέσσερα μοριακά αρνητικά τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, στηριζόμενοι ότι πριν μπούμε στο καράβι θα έχουμε ένα αρνητικό τεστ. Αυτό φάνηκε εν τοις πράγμασι και από αυτά που έγιναν στα νησιά μας» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τον Αύγουστο.

Ο καθηγητής ανέφερε τέλος όταν κάποιος κολλήσει κορονοϊό, οι επιπτώσεις που θα έχει είναι από το να χάσει τη ζωή του ή να νοσηλευτεί μέρες σε ΜΕΘ, ενώ μπορεί να αφήσει αναπηρία, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου