Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Αρκουμανέα – Κοντά στις 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Η αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΔΥ

Κοντά στα 3.000 αναμένονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας σήμερα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Σήμερα θα ανακοινώσουμε αυξημένα κρούσματα. Θα δούμε έναν αριθμό προφανώς μεγαλύτερο από εκείνον που είδαμε χθες», σημείωσε.

«Θα είναι κοντά στις 3.000», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα.

Έκανε συγκεκριμένα λόγο για τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως χθες ήταν στα 27 έτη. Από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη, ανέφερε.

Ο κ. Αρκουμανέας μίλησε επίσης για έντονη διασποράς που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες – την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 150% αύξηση – και δεν είναι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της μετάλλαξης Delta.

Η μετάλλαξη Delta είναι 60% πιο μεταδοτική, τόνισε ακόμη. «Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Η μετάδοση είναι πολύ εύκολη και μεγάλη. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων θα νοσήσει», υπογράμμισε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου