Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

«Όχι» σε νέο lockdown λέει η Πελώνη – Ζητά ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του

«Κλιμακωτή η προσέγγιση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Την ανησυχία της για την έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα κορονοϊού εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης (14/7) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η Αριστοτελία Πελώνη. Διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε νέο lockdown η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές.

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

«Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέου lockdown

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δήλωσε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»

«Όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν ”άδεια άνευ αποδοχών”, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα στην εστίαση»

Μιλώντας για τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα. 

Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Αναφερόμενοι στους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.

Επίσης, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου