Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η Μαρία Σάκκαρη μετά από φοβερή «μάχη»

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα, αλλά παρότι προηγήθηκε στο παιχνίδι, ηττήθηκε στη συνέχεια με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) και έμεινε εκτός στους “16” της διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, Μαρία Σάκκαρη, βρέθηκε πίσω με μπρέικ και στα τρία σετ, αλλά έφερε… τούμπα το πρώτο και “πάλεψε” μέχρι τέλους στα άλλα δύο, έχοντας πολλά μπρέικ πόιντ, πριν “λυγίσει” από το Νο4 του ταμπλό και αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Σάκκαρη θα έχει πάντως την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο μικτό του τένις, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει και το μονό, όντας επίσης στη φάση των “16”.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία για μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ του αγώνα, αλλά έχασε το μπρέικ πόιντ της και στη συνέχεια έκανε πολλά αβίαστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην Σβιτολίνα να πάρει το προβάδισμα. Η Ουκρανή έκανε πρώτη μπρέικ και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1.

Η Μαρία “απάντησε” όμως αμέσως μετά και με δικό της μπρέικ έφθασε μέχρι και την ισοφάριση σε 4-4. Ακολούθησε ένα σερί από μπρέικ, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να μην κλείνει την πρώτη φορά το σετ στο σερβίς, αλλά να έχει και δεύτερη ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε για το 7-5 και το 1-0 στο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Σβιτολίνα ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά και έκανε πάλι πρώτη μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και παρότι η Σάκκαρη έσβησε αρχικά διπλό μπρέικ πόιντ. Το σκορ έφθασε έτσι ξανά στο 4-1 εναντίον της Μαρίας, η οποία χρειάστηκε εκ νέου να σβήσει δύο μπρέικ πόιντ για το 4-2, αλλά αυτή τη φορά η Ουκρανή έκανε το 5-2 με λάβ σέρβις γκέιμ.  Η Σάκκαρη είχε και νέα μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ, αλλά το Νο6 του κόσμου βρήκε τις λύσεις για το 6-3 και την ισοφάριση του αγώνα σε 1-1.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου η Σβιτολίνα πήρε και πάλι το προβάδισμα με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά η Σάκκαρη “απάντησε” γρήγορα με δικό της μπρέικ κι έφθασε στο 3-3. Τα αβίαστα λάθη της Μαρίας συνεχίστηκαν όμως και η Ουκρανή βρήκε την ευκαιρία και για δεύτερο μπρέικ αμέσως μετά. Με την “πλάτη στον τοίχο” η Σπαρτιάτισσα δεν τα παράτησε και έφθασε εκ νέου σε μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ, όμως η Ουκρανή το “έσβησε” και κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ με 6-4, και τη νίκη με 2-1 σετ.

Η Σάκκαρη αποκλείστηκε έτσι από τους “16” του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, στην πρώτη παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον θα επικεντρωθεί στο μικτό μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου