Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Σκουτέλης: Στο τραπέζι των συζητήσεων ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών

«Έχω τρομάξει με τη μετάλλαξη Delta» τονίζει ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος

Στους εμβολιασμός των παιδιών εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (15/7) ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Αθανάσιος Σκουτέλης. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μετά τους εμβολιασμούς των 15-17 ετών ατόμων θα πάρει σειρά η ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών.

«Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 15-17 ετών, στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνει και ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 12-15» είπε ο Αθανάσιος Σκουτέλης στον ΣΚΑΪ.

«Όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί, το εμβόλιο είναι ασφαλές» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά.

«Έχω τρομάξει με την αύξηση κρουσμάτων και τη διασπορά της μετάλλαξης Delta» δήλωσε. «Η μετάλλαξη αυτή μεταδίδεται αστραπιαία σε όλους και ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους ή του μισοεμβολιασμένους» είπε.

«Εμβολιαστείτε» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στους πολίτες.

«Με το άνοιγμα των σχολείων θα νοσήσουν όλα τα παιδιά»

Για τα παιδιά μίλησε στον ΣΚΑΪ ο παιδίατρος κ. Ανδρέου επισημαίνοντας ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα νοσήσουν όλα τα παιδιά και θα γίνουν υπερμεταδότες του ιού.

«Δεν αποκλείεται και να χρειαστούν νοσηλεία» επεσήμανε.

«Πρέπει να πείσουμε τους γονείς ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τον εμβολιασμό των παιδιών» ανέφερε εξηγώντας πως προέχει ο εμβολιασμός παιδιών με υποκείμενα νοσήματα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου