Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Στο πλευρό της οικογένειας της μικρής Αναστασίας η Αθήνα

Οι προσπάθειες επαναπατρισμού της σορού του παιδιού από τις ΗΠΑ 

Ανείπωτη οδύνη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μικρού παιδιού που μαζί με την οικογένειά του πάλεψε όσο δεν μπορούσε με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η μικρή Αναστασία έφυγε από την ζωή στις 3 Ιουλίου στις μακρινές ΗΠΑ και πλέον οι γονείς της αυτό που επιθυμούν είναι να φέρουν το σπλάχνο τους στην Ελλάδα για να το αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο – Μαξίμου και Υπ. Εξωτερικών– καταβάλλουν προσπάθειες έτσι ώστε να γίνει ο επαναπατρισμός της σορού του μικρού παιδιού με το μικρότερο δυνατό κόστος και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το κόστος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μεγάλο και πολλές οικογένειες έχουν να διαχειριστούν και αυτό εκτός από την μεγάλη οδύνη τους για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επαναπατρισμός της σορού της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου αναμένεται να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας αν δεν υπάρξουν εμπόδια και έτσι να ακολουθήσει η ταφή της μικρής Αναστασίας στην πόλη που αγάπησε την Καλαμάτα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου