Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Βασίλης Σπανούλης, Μάγδα Φύσσα και Σωτήρης Τσιόδρας στους καλεσμένους της φετινής δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιχειρεί να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην γιορτή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ομπασκετμπολίστας Βασίλης Σπανούλης που μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό αθλητική δράση, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αδικοχαμένου ράπερ Παύλου που δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, η «χρυσή» ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί ανοίγοντας τον κύκλο των σχετικών καταγγελιών και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας είναι μερικοί μόνο από τους προσκεκλημένους της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη φετινή δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, θα είναι εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες καθώς η αρχηγός του κράτους επιχειρεί να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα επιλέγοντας προσωπικότητας από όλο το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους προαναφερθέντες η κ. Σακελλαροπούλου θα καλέσει καθηγητές από τις ακριτικές περιοχές, μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» όπως είναι η Σταυρούλα Αξαρλιάν, μητέρα του Θάνου που έπεφτε νεκρός τέτοιες μέρες το 1992 κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του υπουργού Γιάννη Παλαιοκρασσά, την επίτιμη πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Αναστασία Μήλιου, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας Έβρου Φανή Μπαχαρίδου, τη σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου και την διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και πρέσβειρα της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, Αναστασία Μήλιου.

Παρά το γεγονός ότι η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο, όλοι οι καλεσμένοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή στην εσχάτη να έχουν στα χέρια τους PCR test των τελευταίων 48 ωρών ή Rapid test των τελευταίων 72 ωρών πριν την 24η Ιουλίου. Επίσης οι προσκεκλημένοι θα προσέλθουν άνευ συζύγων, ενώ οι εν ενεργεία βουλευτές που θα παραστούν θα είναι φέτος 80 έναντι 60 που ήταν πέρυσι.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου