Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Αχαΐα: Μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Ζήρια – Τουλάχιστον 10 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς

Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές - Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη στη Ζήρια.

 «Σε μία χαράδρα βρίσκεται σήμερα το πρωί το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Ζήρια», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας,

Δημήτρης Καλογερόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «δίνουν μάχη τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».


Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, «αυτήν την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές», ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, σημείωσε ότι «αν και δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη καταγραφή, τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην περιοχή της Ζήριας, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες».


Αχαΐα: Σε επιφυλακή το Λιμενικό

«Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται, λόγω της φωτιάς, σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια ζώνη στο ύψος της Αιγιάλειας, ώστε, αν χρειαστεί, να παράσχουν βοήθεια», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Όπως ανέφερε, «ένα πλωτό σκάφος περιπολεί συνεχώς, ενώ ακόμα δύο βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι του Αιγίου και στο νησί Τροιζόνια». Επίσης, πρόσθεσε ότι «δύο ακόμη ταχύπλοα βρίσκονται σε επιφυλακή στο λιμάνι της Πάτρας και αν χρειαστεί μέσα σε περίπου 10 λεπτά θα έχουν καταπλεύσει στην θαλάσσια περιοχή της Αιγιάλειας».

Αναφερόμενος στη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τις παραλιακές περιοχές Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εκτός από τα πλωτά σκάφη, στελέχη του Λιμενικού βρίσκονταν στην παραλιακή ζώνη, όπου εντόπιζαν όσους χρειάζονταν βοήθεια και τους οδηγούσαν στα σκάφη, ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι του Αιγίου».

Μάλιστα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριακουλόπουλος, «υπήρξε άψογη συνεργασία με την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία και τις τοπικές Αρχές, για τον απεγκλωβισμό των πολιτών».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου