Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανακοινώνεται στις 11 ο ανασχηματισμός

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Γιάννης Οικονόμου παρουσιάζει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ώρα μηδέν για τον ανασχηματισμό. Ανακοινώνεται στις 11:00.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έκανε γνωστό πριν από λίγο την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στις 11 το πρωί.

«Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη.

Έντονη ήταν το μεταμεσονύκτιο παρασκήνιο με πολιτικές ζυμώσεις και τηλεφωνήματα σε υπουργούς που παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα και όλες αυτές τις μέρες κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αρκετές μετακινήσεις υπουργών, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να δουν και την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα. Ακόμα, αρκετές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και σε υφυπουργούς και τα σενάρια θέλουν να αξιοποιούνται στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Τα τρία ταξίδια του πρωθυπουργού σε μία εβδομάδα

Τρία ταξίδια σε μία βδομάδα προγραμματίζει ο πρωθυπουργός κάτι που δείχνει να έφερε και την επίσπευση των ανακοινώσεων.

Συγκεριμένα σήμερα το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στη Σλοβενία, όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum και αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ.

Από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει το πρωί της Πέμπτης και μεσολαβεί, ένα «κενό» ως το βράδυ οπότε θα αναχωρήσει για τη Μασσαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου