Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Εμβόλιο κορονοϊού: Αίτηση έγκρισης τρίτης δόσης από την Pfizer

Ραγδαίες εξελίξεις - Ποιους θα αφορά - Η ανάρτηση του Άλμπερτ Μπουρλά

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του FDA να δώσει πλήρη άδεια στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού, η εταιρία ζητά την έγκριση μιας τρίτης, ενισχυτικής, δόσης του εμβολίου.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η διαδικασία της αίτησης για τη χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στον FDA αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Η Pfizer ζητά να επιτραπεί η χορήγηση μιας ακόμη δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους πολίτες από 16 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω 3η δόση εμβολίου σε όλους

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί σε όλους τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μιλώντας, μεταξύ άλλων και για ένα νέο εμβόλιο που θα στοχεύει στις μεταλλάξεις Alpha και Delta.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ανέφερε πως πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, του στυλ της γρίπης.

«Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε ενδεικτικά. Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Delta μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη, ωστόσο εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου