Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Εξαδάκτυλος: Οι περισσότερες νοσηλείες, διασωληνώσεις και απώλειες θα προέλθουν από τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών

Τι είπε για την κατάσταση στα νοσοκομεία, όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα φάση

Στην αυξανόμενη και διαρκή πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία την περίοδο αυτή αλλά και στους ανεμβολίαστους άνω των 50 επικεντρώθηκε ο προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (20/8) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Οι περισσότερες νοσηλείες, οι περισσότερες διασωληνώσεις και οι περισσότερες απώλειες, θα προέλθουν από τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

Αυτή η ομάδα όταν έρθει σε επαφή με νεότερες ηλικίες που θα επιστρέψουν από διακοπές, μετά από δεκαπέντε μέρες, ενδεχομένως να δούμε μια επιβάρυνση» επισήμανε. Και πρόσθεσε «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αν δεν πειστούν από τις δικές μας εκκλήσεις, είναι πιθανό να πειστούν από τη συνάντηση με τον ιό. Καλύτερα να ακούσουν εμάς. Δεν είναι εύκολη νόσος ο κορονοϊός».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως υπάρχει μια αυξημένη και διαρκής πίεση. «Ήπια ανεβαίνει, δεν έχουμε τις εκρήξεις του δευτέρου και του τρίτου κύματος. Και αυτό οφείλεται στο ότι ένα μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι. Χθες είχαμε 286 διασωληνωμένους. Μεγάλη η διάδοση του ιού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου ο Προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε πως «το ερώτημα είναι πότε ακριβώς πρέπει να γίνει και σε ποιους πρέπει να γίνει».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως το 94% των ιατρών στην χώρα έχουν εμβολιαστεί. «Υπάρχουν και αρνητές. Καλόπιστοι και κακόπιστοι. Οι πρώτοι εμβολιάζονται. Χάσαμε γιατρούς ανεμβολίαστους αδίκως. Χάσαμε και νοσηλευτές με τον ίδιο τρόπο και είναι κρίμα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου