Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Εξαφάνιση Μπεν στην Κω: Η μητέρα του μίλησε με τη γυναίκα που φέρεται να τον βρήκε

Τι θα έλεγε στον γιο της η Kerry Needham αν τον έβλεπε μετά από 30 χρόνια

Πριν από 30 χρόνια ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε από το σπίτι των παππούδων του στην Κω.

Η μητέρα του Kerry Needham, η οποία δεν έπαψε έκτοτε να τον αναζητά, αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο φως νέες πληροφορίες, αναφορικά με ένα ξανθό αγοράκι που εθεάθη το 1991 και το 1992 κοντά σε camping, σε παραλία του νησιού, το οποίο έμοιαζε πολύ με τον Μπεν.

Μία γυναίκα φέρεται να βρήκε το παιδί, το οποίο και κράτησε. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν μάλιστα οκτώ μάρτυρες που πιστεύουν ότι το παιδί στην παραλία ήταν ο Μπεν.

«Ακούσαμε τρεις Έλληνες μάρτυρες που πιστεύουν ότι είδαν τον Μπεν σε ένα camping στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 1991. Και οι τρεις μάρτυρες είδαν τη φωτογραφία του Μπεν και πίστεψαν ότι ήταν οπωσδήποτε εκεί», είπε στο star.gr.

Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, είναι πολύ δύσκολο για την ίδια να μεταβεί στην Ελλάδα για να ελέγξει τις πληροφορίες, μία φίλη της δημοσιογράφος επισκέφθηκε το νησί του Ιονίου, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία.

«Εξαιτίας της δημοσιότητας γύρω από την Κέρκυρα, είχαμε επίσης πέντε Βρετανούς, που εμφανίστηκαν, και επίσης υποστηρίζουν ότι το 1992 είδαν ένα παιδί που έμοιαζε με τον Ben στην ίδια περιοχή. Όχι ακριβώς στο χώρο του camping, αλλά στην ίδια περιοχή», πρόσθεσε.

Εξαφάνιση Μπεν: Τι υποστηρίζουν οι μάρτυρες για το αγόρι στην παραλία της Κέρκυρας


Όπως ανέφερε η κ. Needham, για την ώρα δεν έχει μιλήσει προσωπικά με κάποιον από τους Βρετανούς μάρτυρες.

«Η ομάδα που διαχειρίζεται το γκρουπ για τον Ben στο FB και η φίλη μου η δημοσιογράφος, μου είπαν ότι είδαν ένα παιδί 2 ή 3 ετών, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια με μία Ελληνίδα. Ο ένας μάρτυρας είπε ότι το αγόρι και η γυναίκα μπήκαν σε ένα κτίριο κοντά σε μια εκκλησία στην Παλαιοκαστρίτσα. Ήθελαν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες, αλλά η γυναίκα έφυγε πολύ γρήγορα και δεν κατάφεραν να τραβήξουν κάποια», είπε.

Αναφερόμενη στους Έλληνες μάρτυρες, η ίδια σημείωσε ότι έχει μιλήσει προσωπικά μόνο με έναν.

«Είναι ένας πολύ καλός άνδρας, ο οποίος ήταν πολύ πρόθυμος να βοηθήσει. Ήταν πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τη γυναίκα αυτή, γιατί θυμόταν μόνο το πρώτο της όνομα. Έπρεπε, λοιπόν, να ψάξουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες γυναίκες στο FB και τα social media με το όνομα που έδωσε ο μάρτυρας, καθώς επίσης να ρωτήσουμε και ανθρώπους που εργάζονταν ή σχετίζονταν με το camping. Ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθούσαμε να την εντοπίσουμε από τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο καταφέραμε να τη βρούμε, με τη βοήθεια κάποιων πολύ υποστηρικτικών Ελλήνων στην Κέρκυρα», συμπλήρωσε

«Η γυναίκα μου είπε ότι δε θυμάται τίποτε από όλα αυτά»


Όπως ανέφερε η κ. Needham η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να βρήκε τον Μπεν στην παραλία, εργάζεται σήμερα σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, τη λένε Μαρία και πρέπει να είναι γύρω στα 50.

«Έχω μιλήσει με τη γυναίκα. Υποστηρίζει ότι δε θυμάται, πράγμα που είναι λίγο περίεργο. Δεν την πίεσα. Απλά τη ρώτησα κάποιες ερωτήσεις. Ωστόσο, μου είπε ότι δε θυμάται αυτό να συνέβη», σημείωσε. Όπως πρόσθεσε, η γυναίκα υποστηρίζει ότι έχει μόνο μία κόρη και δεν έχει κανένα γιο.

Οι έρευνες στην Κέρκυρα για τον Μπεν

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr βρετανικές και ελληνικές αρχές, τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή στοιχείων, εξετάζοντας την περίπτωση ο Μπεν να βρίσκεται ζωντανός σήμερα στην Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε και η κ. Needham, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μοιράστηκε τις πληροφορίες που είχε για την θέαση ενός παιδιού που έμοιαζε με τον Ben στην Κέρκυρα, με την South Yorkshire Police.

«Αυτή η αναφορά στάλθηκε από την Ιντερπόλ στην Αθήνα και πιστεύω μετά στάλθηκε στις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους screen shots με τις συνομιλίες που είχαμε με ανθρώπους, ενώ φίλη μου (admin στη σελίδα του Ben στο FB) κλήθηκε και έδωσε κατάθεση για τα αληθινά γεγονότα που συζήτησε τηλεφωνικά, με ανθρώπους που γνώριζαν τη Μαρία», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, η ίδια πιστεύει ότι όλες οι πληροφορίες έχουν πλέον σταλεί στις αρχές στην Κέρκυρα, οι οποίες και τις ερευνούν.

«Αν είναι αναγκαίο θα κάνουμε τεστ DNA»


Σύμφωνα με την μητέρα του Ben, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το αγόρι της παραλίας, (το οποίο τώρα θα είναι άνδρας), η ίδια προτίθεται μόλις βρεθεί να ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA, προκειμένου να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τον χαμένο γιο της.

«Αν είναι αναγκαίο να γίνει κάποιο τεστ DNA, θα το κάνουμε. Δε τρέφω πολύ μεγάλες ελπίδες, γιατί θα με συνθλίψει αν αποδειχθεί ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ο Μπεν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι αυτή η γυναίκα βρήκε ένα παιδί και αν αυτό δεν είναι ο Μπεν, τότε ίσως είναι κάποιου άλλου το παιδί», είπε.

Όπως πρόσθεσε η ίδια πιστεύει τις μαρτυρίες και για την ώρα αφήνει την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δική της έρευνα.

«Θα αφήσουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ελπίζοντας ότι θα βρούμε το πρόσωπο που αναζητούμε και αν χρειαστεί να γίνει τεστ DNA, τότε θα ζητήσω τη διενέργειά του. Προφανώς είναι δύσκολο να περιμένεις τα νέα», τόνισε.

«30 χρόνια δεν έπαψα ποτέ να σε αναζητώ»

Η φωνή της κ. Needham σπάει όταν ερωτάται τι θα έλεγε στον άνδρα, μόλις το τεστ DΝΑ αποδείξει ότι πρόκειται για τον χαμένο γιο της.

«Δεν ξέρω τι θα του έλεγα. Πιθανότατα θα έπεφτα στα γόνατά μου για να είμαι ειλικρινής. Θα του έλεγα “Απλά δεν έπαψα ποτέ θα σε αναζητώ. 30 χρόνια ποτέ δεν έπαψα”».

Μιλώντας για τα συναισθήματα που της γέννησαν οι πληροφορίες ότι ο Μπεν μπορεί σήμερα να μιλάει ελληνικά και να ζει κάπου στην Κέρκυρα, η κ. Needham σημείωσε ότι έκτοτε, υποφέρει από αγωνία.

«Από τη μία πλευρά ήταν καλά νέα, αλλά από την άλλη φοβήθηκα μήπως δε γίνει κάτι, μήπως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο Μπεν ή μήπως η αστυνομία δεν καταφέρει να βρει αυτό το πρόσωπο. Οπότε είμαι ανήσυχη για περισσότερο από έναν μήνα από τη στιγμή που μάθαμε ότι η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα. Είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού», σημείωσε.

Τι είναι αυτό που της δίνει δύναμη να συνεχίζει τη ζωή της

Η κ. Needham δεν έπαψε στιγμή να αναζητά τον Μπεν. Όπως αποκάλυψε αυτό που της δίνει κουράγιο να ξυπνά κάθε μέρα και να συνεχίζει τη ζωή της, είναι η ελπίδα ότι θα βρει το γιο της.

«Πάντα πίστευα ότι αν κατέληγα σε ένα ψυχιατρείο ή αν πέθαινα και κάποιος έβρισκε μετά το γιο μου, ότι αυτός θα έμενε χωρίς μητέρα. Αντλώ δύναμη από αυτό και φυσικά από την οικογένειά μου. Έχω μία κόρη και δύο υπέροχες εγγονές. Επομένως η οικογένειά μου με βοηθά να συνεχίζω κάθε ημέρα», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η μόνη φορά που αμφέβαλε ότι ο Μπεν είναι κάπου ζωντανός, ήταν το 2016, όταν η South Yorkshire Police έκανε την εκσκαφή στην Κω, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εντοπίσει τη σορό του μικρού Μπεν.

«Τότε μίλησαν για δυστύχημα και τους πίστεψα για λίγο. Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να είχαν στοιχεία. Μετά όταν βρήκαν το αυτοκινητάκι- παιχνίδι, υποθέσαμε ότι ήταν ένα σαν αυτά που είχε ο Ben. Μετά είπαν ότι το χώμα μέσα στο αυτοκινητάκι είχε ίχνη από αίμα σε αποσύνθεση, οπότε αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι ο Ben είχε πεθάνει. Χρειάστηκαν δύο χρόνια μέχρις ότου επιστήμονες που πήραν DNA να αποφανθούν ότι δεν ήταν του Ben.

Τότε ήταν που άρχισα πάλι να πιστεύω ότι η αστυνομία ήταν λάθος και ότι αυτός εξακολουθεί να είναι κάπου εκεί έξω ζωντανός.

Δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι είχε πεθάνει, αλλά πιστέψαμε ότι η αστυνομία είχε στοιχεία. Δεν υπήρξαν φυσικά ιατροδικαστικά στοιχεία που να πιστοποιούσαν ότι ο Ben είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα, παρά μόνο μία κατάθεση από τον πρώην συνεργάτη του οδηγού του εκσκαφικού μηχανήματος», σημείωσε.

«Κοιτάζω τη φωτογραφία του Ben και νιώθω ότι τον γνωρίζω»


Με τη βοήθεια της επιστήμης η National Crime Agency κατάφερε και δημιούργησε μία φωτογραφία που δείχνει πώς μπορεί να μοιάζει ο Ben 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

«Είναι μία εκπληκτική φωτογραφία. Είναι τόσο ακριβής που αν χρειαστεί, μπορεί να σταθεί (ως στοιχείο) σε ένα δικαστήριο. Είμαι πολύ χαρούμενη που την έχω. Όταν τη κοιτάζω νιώθω ότι τον γνωρίζω. Όταν την πρωτοκοίταξα σκέφτηκα “σε αναγνωρίζω, σε ξέρω”. Η ύπαρξη αυτού του συναισθήματος από μία φωτογραφία ήταν κάτι εκπληκτικό και νιώθω πολύ ευγνώμων που την έχω», είπε η κ. Needham.

Το μήνυμα της μητέρας στον Μπεν

Κλείνοντας τη συνέντευξη η μητέρα του Μπεν έστειλε μέσα από το star.gr το μήνυμά της σε όλους τους Έλληνες που είναι περίπου 30-32 ετών: Αν έχεις οποιαδήποτε υποψία για τη ζωή σου, αν κάτι δε σου φαίνεται σωστό, σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου. Θα μπορούσε να είσαι ο Μπεν και να μην το γνωρίζεις…

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία.

«Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία. Αν νιώθεις ότι μοιάζεις με τη φωτογραφία του Μπεν, μπορείς απλά να μου στείλεις μία φωτογραφία σου στις σελίδες που αναζητούμε τον Ben στο FB και θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τεστ DNA. Είναι κάτι πολύ απλό και ποιος ξέρει…», τόνισε.

«Λαμβάνουμε μηνύματα αγάπης και στήριξης κάθε μέρα και όχι μόνο όταν υπάρχει κάποιο σχετικό δημοσίευμα. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν, οι οποίοι επίσης λένε ότι δεν πιστεύουν ότι ο Ben έχει πεθάνει. Συνεχίζουν να κάνουν share τις φωτογραφίες. Άνθρωποι που πραγματικά επιθυμούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τον Ben», είπε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου