Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Γεωργιάδης: Αριστεροί οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών

«Θέλω να πω στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας πως ας με καταριούνται, αλλά ας εμβολιαστούν»

Βολές κατά της αντιπολίτευσης, αλλά και κατά του Παύλου Πολάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (25/8) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, επισημαίνοντας πως στη χώρα μας, οι «κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών είναι στην αριστερά».

Αναφερόμενος στον κ. Πολάκη σημείωσε σε υψηλούς τόνους πως «έχει ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Σε ότι αφορά τα εμβόλια ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν υπάρχει κενό ενημέρωσης, προσθέτοντας πως ο ίδιος δέχεται απειλές. «Μου στέλνουν βρισιές, σχόλια, κατάρες. Θέλω να πω στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας πως ας με καταριούνται, αλλά ας εμβολιαστούν. Διότι είμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, οι χώρες της Δύσης, πλησίασαν σε τεράστια ποσοστά εμβολιασμού σε ηλικίες άνω των 18 ετών. Αυτό σημαίνει πως αυτές οι χώρες δεν θα έχουν πανδημία», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε εφ’ όλης της ύλης για την πορεία των εμβολιασμών στον Ισραήλ αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τονίζοντας πως το Ισραήλ με την τρίτη δόση του εμβολίου, έριξε τα κρούσματα και απέφυγε το νέο lockdown.  «Ποιες χώρες θα μείνουν απροστάτευτες; Η Ελλάδα από την ίδρυσή της στη μέση της Δύσης και της Ανατολής. Υπάρχει ένας εσωτερικός διχασμός του Έθνους από την ίδρυσή του.(…) Η Δύση έχει φύγει μπροστά στους εμβολιασμούς και η Ανατολική Ευρώπη έχει μείνει πίσω, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία. Η Ελλάδα όπως είναι διχασμένη σε όλα, είναι διχασμένη σε όλα. Είμαστε στη μέση μεταξύ Δύσης και Ανατολής και για ακόμη μια φορά στην ιστορία μας πρέπει να αποφασίσουμε συλλογικά. Αν θέλουμε να πάμε με τον ορθολογισμό, με την Ευρώπη, την επιστήμη, ή να μείνουμε πίσω. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κρατάνε στα χέρια τους και τη δική μας τύχη. (…) Η συζήτηση αυτή για το εμβόλιο, από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα. Έχουμε πάνω από 30 νεκρούς τις τελευταίες ημέρες, είναι ανεμβολίαστοι αυτοί», σημείωσε ο υπουργός.

Πυρά Γεωργιάδη κατά Πολάκη

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας πως ο κ. Πολάκης έχει «ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κατά τη γνώση μου κάποιος βουλευτής της ΝΔ που να μην έχει εμβολιαστεί. Αυτό που συμβαίνει με τον κ. Πολάκη είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκρίνεται πως δεν το βλέπει. Ο κ. Πολάκης έχει ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος μαζί με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Και εδώ υπάρχει ένα πολιτικό χαρακτηριστικό πολύ ενδιαφέρον. Εάν δείτε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης παγκοσμίως, το αντιεμβολιαστικό κίνημα στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, είναι σε ποσοστό 80-90% στο χώρο της άκρας δεξιάς. Στην Ελλάδα έχουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών είναι στην αριστερά. Είναι ο Πολάκης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη ώρα να υποκρίνεται ότι δεν ακούει ή τι κάνει ο κ. Πολάκης».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου