Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για δύσκολο Σεπτέμβριο

Έντονα καιρικά φαινόμενα το φθινόπωρο

Για «άγριες διαθέσεις» του Σεπτεμβρίου με αρκετές βροχές, καταιγίδες και βαρομετρικά χαμηλά προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά γιατί θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα καμένα δάση πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο είναι νωρίς» σημείωσε ο ίδιος ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λέγοντας παράλληλα ότι «ναι μεν θα υπάρχουν και μέρες με ηλιοφάνεια αλλά όταν θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα».

Όπως εξήγησε για σήμερα, Πέμπτη, η χώρα θα χωριστεί στα δύο με τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου να έχουν ζέστη και όσες βρίσκονται στα δυτικά της και βορειότερα να έχουν βροχές και καταιγίδες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος εξήγησε ότι ο άστατος καιρός στα βόρεια-βορειοδυτικά οφείλεται στα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που βρίσκονται δυτικά της Ελλάδας προς την Ιταλία και κινούνται βορειοδυτικά στα Βαλκάνια.

Για τις επόμενες ημέρες εξήγησε ότι όσο πιο ανατολικά και νότια βρίσκεται κανείς τόσο πιο ζέστη θα υπάρχει με θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς Κελσίου λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτης, σαν λίβας, όπως θα κατέρχονται από την Πίνδο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου