Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Νίκος Δερτιλής: «Μας πρόσβαλε όλους με πολύ άσχημο τρόπο, δεν μίλησε κανείς, μόνο εγώ κι έφυγα»


Ο ηθοποιός Νίκος Δερτιλής εξομολογείται.

Ο ηθοποιός Νίκος Δερτιλής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού και απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το κίνημα metoo. 

Αποκάλυψε, επίσης, και ένα περιστατικό που βίωσε ο ίδιος με έναν σκηνοθέτη.

Καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα όσα έχουν γίνει; Έχεις βιώσει ανάλογη συμπεριφορά;

Τα καταδικάζω. Πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνουν αυτά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ναι, το έχω βιώσει μια φορά από σκηνοθέτη που μας πρόσβαλε όλους τους ηθοποιούς με πολύ άσχημο τρόπο. Του το γύρισα πολύ γενναιόδωρα πίσω και σηκώθηκα κι έφυγα. Με πείραξε που ήμουν ο μόνος που μίλησα. Πάνω στον τσακωμό απευθύνθηκα στους υπόλοιπους ηθοποιούς λέγοντάς τους «καλά ρε, δεν μιλάτε, δεν σας προσβάλλουν αυτά που μας λέει;». Σιγή από όλους.

Τι σε φοβίζει;

Ο εγωισμός μου και η ιδέα του να χάσω τους ανθρώπους από κοντά μου και να μείνω μόνος. Μου αρέσει η μοναχικότητα, με φοβίζει η μοναξιά.

Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας; Τι έκανες για να περνάει ο χρόνος σου;

Αρκετά δύσκολα. Είχα μια έντονη αίσθηση ότι μου κλέψανε τη ζωή. Η μόνη παρηγοριά ήταν πως ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό. Έκανα ότι πίστευα πως θα βοηθήσει, από περπάτημα, τρέξιμο, μπάσκετ, ταινίες, έως και να κοιτάω απλά το ταβάνι, βουλιάζοντας στο κενό μέσα μου. Με γλίτωσε ότι στο σπίτι μου έχω θέα όλη την Αθήνα και βλέπω πολύ ουρανό. Επίσης έκανα διαδικτυακά μαθήματα θεατρικής γραφής και άρχισα να γράφω ένα θεατρικό έργο και κάποια σενάρια και ταινίες μικρού μήκους.

Φοβήθηκες την πανδημία ή είσαι από αυτούς που το αντιμετώπισαν με ψυχραιμία;

Ασφαλώς και φοβήθηκα και θύμωσα και έπεσα πολύ ψυχολογικά και ένιωθα πως δεν μπορώ να πάρω οξυγόνο. Νομίζω επιστράτευσα όλες μου τις δυνάμεις για να επιβιώσω.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου