Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τεράστια πρόκριση στον τελικό για την Εθνική πόλο – Νίκησε 9-6 την Ουγγαρία

Μεγάλη εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον ημιτελικό 

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της (μέχρι την επόμενη φυσικά) βρέθηκε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών καθώς αντιμετώπισε την εθνική Ουγγαρίας στα ημιτελικά του τουρνουά των Ολυμπιακών του Τόκιο.

Και οι παίκτες της Εθνικής δεν λάθεψαν καθώς πέτυχαν τεράστια νίκη με 9-6 απέναντι στην πανίσχυρη Ουγγαρία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προερχόταν από μία φανταστική πορεία στους Αγώνες φτάνοντας για πρώτη φορά μία ανάσα από την πρόκριση σε τελικό και τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Το ματς ήταν αμφίρροπο από την αρχή και μέχρι το τελευταίο λεπτό του 3ου 8λέπτου το σκορ ήταν ισόπαλο 4-4. Με γκολ του Αργυρόπουλου η Εθνική έγραψε το 5-4 το οποίο ήταν και το σκορ που οδήγησε στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο του παιχνιδιού.

Εν τέλει η Εθνική επικράτησε αφού κράτησε τη διαφορά σε όλο το τελευταίο 8λεπτο και θα διεκδικήσει το χρυσό την Κυριακή 8/8 απέναντι στη Σερβία ή στη Ισπανία.

Εθνική πόλο: Μετά από 16 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς επιτέλους μετάλλιο

Στην 16η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα επιτέλους κερδίζει το πολυπόθητο μετάλλιο που δεν κέρδισε καμία άλλη γενιά.

Όπλο της σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα, αφού κράτησε την Ουγγαρία στα 6 γκολ σε 4 οκτάλεπτα! Την κέρδισε για 2η φορά στο Τόκιο μετά από το 10-9 της πρεμιέρας στον όμιλο.

Η Ελλάδα είχε σε μεγάλη ημέρα τον Στέλιο Αργυρόπουλο ο οποίος τράβηξε στην επίθεση την Ελλάδα με 4 γκολ ενώ όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η Ελλάδα είχε 7/14 στον παραπάνω και 4/13 στον λιγότερο.

Στο 1ο οκτάλεπτο, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι άμυνες.

Η Ελλάδα έχει 0/3 στον παραπάνω αλλά βγάζει και άμυνα με 2 παίκτες λιγότερους ενώ το 1ο γκολ θα έρθει στο 1.29′ στον παραπάνω (1/4) από τον Στέλιο Αργυρόπουλο.

Σε νέα επίθεση στον παραπάνω ο Κώστας Γκιουβέτσης στα 22” πριν το φινάλε θα σκοράρει για το 2-0 ενώ ο Βάμος μειώνει στα 5” σε 2-1 και αυτός σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Το παιχνίδι του Στέλιου

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος στο 7.03′ στον παραπάνω “γράφει” το 3-1 με φανταστικό γυριστό από τα 2 μέτρα και ο Ζάλαγκι μειώνει σε 3-2. Με άμυνα-μπετόν η Ελλάδα κρατάει και πάει στο ημίχρονο με προβάδισμα 1 γκολ έχοντας όμως με 2 ποινές τον Αργυρόπουλο και τον Σκουμπάκη.

Στο 6.18′ ο Παστόρ ισοφαρίζει με 3-3 αλλά ο Στέλιος Αργυρόπουλος με το 3ο γκολ του (παραπάνω) “γράφει” το 4-3 στο 4.33′. Η Ουγγαρία στον παραπάνω ισοφαρίζει σε 4-4 με τον Μάνχρεζ.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με το 4ο γκολ του στο 1.04′ του 3ου “γράφει” το 5-4. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος κλέβει την μπάλα στον παραπάνω για την Ουγγαρία αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να σκοράρει.

Ο Μάνχρεζ ισοφαρίζει σε 5-5 και στο 6.14′ ο Γιάννης Φουντούλης σκοράρει για το 6-5! O Άγγελος Βλαχόπουλος με γκολ στον παραπάνω “γράφει” το 7-5 στο 5.07 αλλά ο Βάργκα θα μειώσει σε 7-6.

Ο Κώστας Γκιουβέτσης με γκολ στον παραπάνω στο 3.44′ αυξάνει στο +2 (8-6) και στο 2.18′ με απίθανο γκολ ο Δημήτρης Σκουμπάκης “σφραγίζει” για την Ελλάδα την είσοδο της στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1 , Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4 , Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 1.

Ουγγαρία(Μαρτζ):Νάγκι, Άνγκουαλ , Μάνχρεζ 2 , Ζαλάνκι 1, Βάμος 1, Χονζνιάσκι, Παστόρ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1 , Μεζέι, Χαράι.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου