Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΠΑΓΝΗ: Μόνο μία κλίνη ΜΕΘ είναι διαθέσιμη – Όσοι νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι

Τι είπαν άνθρωποι του τουρισμού για το lockdown σε Χανιά και Ρέθυμνο

Αυξάνεται σημαντικά η πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης, την ώρα που τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο βρίσκονται σε lockdown. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει μένει διαθέσιμη μόνο μια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (19/8) στο Mega ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε: «Στο νοσοκομείο υπάρχει μία σχετική πίεση και πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ».

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 42 άτομα που νοσηλεύονται στην κλινική του κορονοϊού και μπορούν να αναπτύξουν άλλες 35 κλίνες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ΜΕΘ, καθώς από τα 16 κρεβάτια τα 15 είναι κατειλημμένα.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο προφίλ των ασθενών, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πως όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ νεότερος ασθενής είναι 37 ετών και ο γηραιότερος 87 ετών.

Τουρισμός και περιοριστικά μέτρα

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χανίων Γιάννη Γιαννακάκη ο οποίος επικεντρώθηκε στην κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, οι αφίξεις στα Χανιά δεν έχουνε επηρεαστεί από το lockdown. Το μόνο που έχει επηρεαστεί είναι ο τρόπος διασκέδασης, καθώς έχει διαμορφωθεί μία νέα πραγματικότητα για τους τουρίστες, λόγω της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Αυτό, όπως σημείωσε, επηρεάζει και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία αδυνατούν να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους. Ωστόσο, ο κ. Γιαννακάκης κρίνει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κλαψινός, Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου σημείωσε: «Υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά. Χθες μπήκαν τα περιοριστικά μέτρα. Ήταν αναμενόμενο».

Οι καφετέριες, τα κλαμπ και η εστίαση επηρεάζονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα κλάδο που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω κορονοϊού, καθώς ήταν ο πρώτος κλάδος που έκλεισε όταν ξέσπασε η πανδημία.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου