Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Παγώνη: Δύσκολα τα πράγματα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός – Τι είπε για τον θάνατο πλήρως εμβολιασμένου

«Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς»

Στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Delta επικεντρώθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σκιαγραφώντας την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τις διακοπές στα νησιά.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε αν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ, σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνη η μετάλλαξη Delta και ότι δεν έχει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω». 

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως από σήμερα ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά και πως θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ, καθώς μπορεί να μεταφέρουν τον ιό από ασυμπτωματικούς και να το μεταφέρουν στις οικογένειες τους.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως μετά την επιστροφή θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3-4 ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχουμε άλλο όπλο, επιστρέφοντας από τα νησιά, εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι. Παράλληλα, πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα πλοία και τα αεροπλάνα τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη ανέφερε πως μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τόνισε πως δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6.000 ή τα 8.000 κρούσματα, γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει. «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια» είπε ενδεικτικά. 

Πρώτος θάνατος εμβολισμένου

Αναφερόμενη στον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου για τον κορονοϊό στη χώρα μας, και ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η κ. Παγώνη σημείωσε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει που είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο.

«Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει.. Κανένας δεν ξέρει  τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί υγειονομικών

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών ανέφερε πως οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7 %, ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι. Η ίδια πρόσθεσε πως αν πεισθούν να εμβολιαστούν οι δεύτεροι και συνεχίσουν να δουλεύουν τα πράγματα θα πάνε καλά αλλιώς αν φύγουν από τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου