Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Παγώνη: Θερίζει η μετάλλαξη Delta – Σε κίνδυνο και τα παιδιά

Τι είπε για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και την τρίτη δόση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την μετάλλαξη Delta η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Delta, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Η μετάλλαξη Delta «απειλεί» και τα παιδιά, που βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο, επισημαίνει η πρόερος των νοσοκομειακών γιατρών, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. 

Η κυρία Παγώνη τονίζει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους και κάνει έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Delta είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία» τονίζει.

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%,  ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50» προτείνει η Ματίνα Παγώνη, καθώς, όπως λέει, άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ανέφερε ότι πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται  να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, η κυρία Παγώνη συμφώνησε ότι «φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου